لولا درب ضد سرقت در واقع یک قطعه فلزی است که درب را به چهارچوب متصل کرده و به باز و بسته شدن درب کمک میکند. لولای درب یکی از تجهیزات و یراق آلات بسیار مهم درب ضد سرقت به شمار میرود که باید غیر قابل نفوذ باشد تا امنیت محل مورد نظر را به خوبی تامین نماید. انواع لولا درب ضد سرقت در بازار وجود دارند که هر یک از آنها متناسب با نحوه عملکرد و کیفیتی که دارند، میتوانند برای انواع مدلهای درب ضد سرقت و مکانهای مختلف مورد استفاده قرار گیرند. برای آنکه با انواع لولاهای درب ضد سرقت آشنا شده و بدانید که کدام یک از آنها میتوانند برای درب ضد سرقت مورد نظر شما مناسب باشند، میتوانید این مطلب را تا انتها مطالعه کرده و با نحوه نصب لولاها نیز آشنا شوید.
لولا یکی از یراق آلات مهم درب ضد سرقت است. برای آشنایی با دیگر انواع یراق درب ضد سرقت کلیک کنید.
آشنایی با انواع لولا درب ضد سرقت
لولاهایی که برای نصب درب ضد سرقت مورد استفاده قرار میگیرند، میتوانند از نظر نحوه عملکرد و ظاهر خود به انواع مختلفی دستهبندی شوند. این انواع شامل موارد زیر میشوند:
لولا مجهز به پیچ تنظیم
این لولا به پیچهایی مجهز هستند که قابل تنظیم بوده و میتواند پین را در جای خود نگه دارد. زمانی که این پیچ تنظیم و بسته شود، دسترسی به پینها از بیرون امکانپذیر نبوده و تنها وقتی میتوان به لولاها دسترسی پیدا کرد که درب باز شود.
لولا پرچ شده
در این نوع، پینها از لولا بلندتر بوده و با قرار گرفتن پین در داخل لولا، یک پرچ در بالا و پایین آن ایجاد میشود. بدین صورت پینها امکان جابجایی نداشته و دیگر از جهت میزان امنیت، نگرانی برای افراد ایجاد نمیکند. این لولا به عنوان ایمنترین نوع لولا در میان سایر انواع شناخته میشود.
لولا با میلههای امنیتی
این نوع لولا از میلههای امنیتی برخوردار است که در صورت برداشتن پینها، همچنان لولا توسط این میلهها نگه داشته میشوند. لولا با میله امنیت در میان سایر انواع لولا کاربرد بسیاری دارد.
لولا مخفی
از لولاهای مخفی برای دربهایی استفاده میشود که وزن کمی داشته و به طور معمول در صنعت کابینت سازی کاربرد دارد. این لولا بدون تاثیر بر زیبایی ظاهری درب، بر روی بدنه نصب شده و از محیط بیرون امکان دسترسی به آن وجود ندارد. از این لولا برای دربهای تا 60 کیلوگرم از دو لولای مخفی استفاده شده و به کمک آن میتوان درب را تا 180 درجه باز نمود.
لولا فنری
از لولاهای فنری برای دربهایی استفاده میشود که به سیستم خودکار بستهشوندگی مجهز باشد.
لولا قابلمهای (قاب لبهای)
این لولا درب ضد سرقت از دو بال تشکیل شده است که به کمک یک پین متحرک به یکدیگر متصل میشود. در ظاهر دو با این لولا یک خمیدگی یا انحنا وجود دارد که آن را از نظر ظاهری با سایر انواع لولاها متمایز میکند. این لولا عموما برای دربهای بدون قابلمه (دربهای دوراهی شده) استفاده میشود.
لولا بادبزنی
شکل این لولا مشابه بادبزن بوده و از دو محور گردش برخوردار است که هم به سمت داخل و هم به سمت خارج باز و بسته میشوند. نصب این لولا بر روی دربهایی که در محیطهای شلوغ و پرتردد قرار دارند، مانند سالن اجتماعات، کافهها، آشپزخانهها و … موجب میشود که به آسانی باز و بسته شده و تردد افراد را آسان میکند.
لولا تخت
این لولا نیز از دو بال تشکیل شده است که این دو بال به صورت پرس یا جدا شدنی به هم وصل شده و در وسط آنها یک پین قرار دارد. از لولا تخت برای دربهای داخلی و یا ورودی منازل استفاده میشود که با توجه به ساختار و نحوه عملکردی که دارد، به عنوان یکی از پرکاربردترین انواع لولا درب ضد سرقت به شمار میرود.
لولا پروانهای
این لولا درب ضد سرقت از دو بال نامساوی تشکیل شده است که بال کوچکتر آن با ظاهری مشابه پروانه، درون بال بزرگتر قرار گرفته است. از لولا پروانهای برای دربهای ورودی و داخلی که فاقد قابلمه هستند استفاده میشود، اما کیفیت آن نسبت به لولای تخت و قابلبهای (قابلمهای) پایینتر است.
لولا گردان
ساختار لولا گردان بدین صورت است که از دو محور توخالی استوانهای تشکل تشکیل شده است که از طریق قطهای دیگر به قاب پیش میشود. با توجه به این موضوع، لولا گردان را میتوان برای دربهای ضد سرقتی استفاده نمود که وزن بالایی دارد.
لولا ضد حریق
برای ساخت این نوع لولا از متریال ضد حریق مانند فولاد استفاده میشود تا در برابر انواع حرارت و آتش سوزی، مقاومت خوبی از خود نشان دهد و آسیبی نبیند.
لولا ضد برش
برای ساخت این لولا نیز از متریالی همچون فولاد استفاده میشود که در برابر برش و ضربه از خود مقاومت خوبی نشان دهد تا امنیت درب ضد سرقت شما را تضمین نماید.
لولا فولادی
لولا درب ضد سرقت فولادی، یکی از متداولترین انواع لولا به شمار میرود که ضخامت آن بین 1.2 تا 2 میلیمتر بوده و مقاومت بالایی در برابر ضربه و نفوذ از خود نشان میدهد.
تعداد لولا مورد نیاز جهت نصب درب ضد سرقت
برای آنکه بتوان تعیین نمود که چه تعداد لولا برای نصب درب ضد سرقت شما نیاز است، باید فاکتورهای مختلفی را در نظر گرفت از جمله:
- ارتفاع درب
- وزن درب
- عرض درب
- نوع، جنس و محل نصب لولا
- نوع و متریال درب
به طور کلی برای نصب لولا بر روی درب ضد سرقت، هر 75 سانتیمتر یک لولا نصب میشود تا بتواند وزن درب مورد نظر را به خوبی تحمل نماید. در صورتی که عرض درب ضد سرقت شما از اندازه نرمال بالاتر باشد، وزن درب نیز افزایش یافته و برای تحمل وزن آن باید یک لولا اضافهتر نصب شود.
نحوه نصب لولا درب ضد سرقت
- مرحله اول: ابتدا باید محل مناسب برای نصب لولا تعیین شده و با علامت نشان داده شود.
- مرحله دوم: سپس با ابزار مناسب محلهای علامت زده شده بر روی چهارچوب را سوراخ نمایید.
- مرحله سوم: به وسیله یک دریل لولاها را به چهارچوب درب ضد سرقت متصل کنید.
- مرحله چهارم: پس از به پایان رسیدن این مراحل، از تراز بودن درب ضد سرقت و چهارچوب اطمینان حاصل کنید.
به طور کلی بهتر است نصب لولا درب ضد سرقت و درب مورد نظر خود را به افراد متخصص و با تجربه بسپارید تا مشکلی برای درب شما رخ ندهد. برای این کار میتوانید با راسان درب تماس گرفته و درخواست اعزام نصاب ماهر درب ضد سرقت خود را ثبت نموده نصاب این مجموعه در زمان تعیین شده به محل مورد نظر شما مراجعه خواهد کرد.